top of page

Kevätsiivousta vol 2


Nyt mennään jo kesäkuussa, joten otsikko johtaa vähän harhaan. Tämä on kuitenkin jatkoa edelliselle blogille, niin päätin otsikoida näin.


Kofeiiniton elämäni on jatkunut jo 3,5 kk, yhtä puolikasta kahvikupillista ja paria suklaajäätelöä lukuunottamatta. Täytyy sanoa, että vuosiin ei näin tasaista oloa ole ollut. Yöuneni eivät ole enää niin katkonaisia ja tuntuu, että nukun myös syvempää unta. Toki välillä täysi- tai uusikuu herättelee tai pitää valveilla, mutta en ota siitä sen suurempaa stressiä, sillä se ei ole jatkuvaa.


Olen huomannut, että myös fyysisesti kehoni tuntuu kevyemmältä ja jaksan paremmin. Jalat eivät tunnu niin raskailta. Ja pitkästä aikaa lenkillä on välillä pitänyt ottaa juoksuaskeliakin, keho on oikein vaatinut sitä! Uskon sen johtuvan siitä, että lihaksiin kofeiinin vaikutuksesta varastoitunut virtsahappo on nyt poistunut sieltä, mikä vaikuttaa keventyneeseen askeltamiseen ja oloon muutenkin. Ihan kuin selluliittikin olisi vähentynyt, mistä sitten johtuukaan, mutta saattaahan tälläkin olla yhteys. Jatkan siis tällä linjalla, sikurista ja yrttiteelaaduista nautiskellen.


Toinen asia, josta loppukeväästä innostuin on sellerimehu. Ostin mehustimen ja aloin juoda joka aamu sellerimehua tyhjään vatsaan. Katsoin ohjeita täältä: https://www.medicalmedium.com/.

Join sitä noin puolitoista kuukautta joka aamu ja hyvältähän se sekä maistuu että tuntui. Olo oli virkeä ja energinen. Sellerimehulla sanotaan olevan vaikka mitä terveysvaikutuksia ja uskon, että onkin, mutta noudatan tässäkin omaa periaatettani, että en jumiinnu siihenkään vaan juon sitä kuuriluontoisesti aina kun tuntuu, että keho kaipaa sitä.


Maksa on elimistön tärkeimpiä uurastajia myrkynpoistossa ja kaipaa myös säännöllistä siivousta. Oivallinen aika sille on alkukesä, jolloin voikukat ilmestyvät. Yksi ohje maksanpuhdistamiseen on, että syödään viisi voikukan vartta päivässä parin viikon ajan. Olen myös kuullut sellaisen ohjeen, että syödään 5 voikukan kukintoa/pv tuon pari viikkoa, niin maksa kiittää. Joten kun monelle voikukka on rikkaruoho, josta pitää päästä eroon keinolla millä hyvänsä, minulle se on arvokas apuri kehoni hyvinvointia tukemaan. Maksanpuhdistamiseen löytyy netistä monenlaisia ohjeita ja luontaistuotekaupoista myös tuotteita.


Myös pätkäpaastoilu auttaa kehoa puhdistumaan ja soluja uudistumaan. Tällä hetkellä pätkäpaastoilen n. 16h vuorokaudessa. Eli jos vaikka syön illalla klo 20 vielä jotain, niin seuraavan kerran syön vasta klo 12 seuraavana päivänä, jolloin tuo 16 h paasto toteutuu. Myöhemmin illalla, aamulla ja aamupäivällä nautin vain esim. sikurijuomaa, teetä ja sitruuna-suolavettä. Mutta fanaattiseksi en tässäkään enää rupea, rennolla otteella menen eikä ole niin vaarallista, jos ei joka päivä toteudu.


Kehon puhdistamisella ja puhdistumisella on suuri vaikutus psyykkiseen ja henkiseen vireyteen ja hyvinvointiin, joten se kannattaa ottaa ehdottomasti aika ajoin ohjelmaan. Itselleni kevät on kaikkein luontaisinta aikaa kehon puhdistamiseen, kun tarjolla alkaa olla paljon vihreää. Keho kaipaa muutenkin talven jälkeen kevyempää ruokavaliota sään lämmetessä ja valon lisääntyessä.


Kun tätä kirjoitan, kesä on kauneimmillaan ja runsaimmillaan ja toivotankin sinulle, rakas lukijani, aivan ihanan rentoa, valoisaa ja nautinnollista kesää!

27 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page