top of page

Paastofiiliksiä


Viides paastopäivä menossa. Oloni on ollut melkoisen hyvä koko paaston ajan, mutta erittelen tähän vähän tarkemmin päivien kulkua ja tuntemuksia.


Aloitin siis tämän paaston aika ex tempore, sillä eräänä päivänä minun ei vain tehnyt mieli syödä yhtään mitään enkä tiennyt, mitä ruokaa kaupasta ostaisin. Ostin sitten vain hedelmiä, vihanneksia ja juureksia. Olen mehustellut aamuisin muutenkin jo jonkin aikaa, joten tuntui sitten luontevalta alkaa mehupaastolle.

Ensimmäinen päivä oli helppo, sillä minulla ei ollut mitään puhdistumisoireita, mitä nyt väsytti jonkin verran. Hain silti torilta aamulla pari laatikollista mustikoita ja sain ne pakastettua. Toisena päivänä oloni oli aivan loistava. Läksin aamusta rannalle kävelemään ja meditoimaan. Myöhemmin päivällä teki vielä mieli mennä rantaan ottamaan aurinkoa ja uimaan ja siellä vierähtikin yli kolme tuntia auringonsäteitä itseeni tankaten.

Kolmas päivä olikin sitten selvästi haasteellisempi. En voinut huonosti silloinkaan, mutta olin voimaton ja pääni tuntui sumuiselta sekä tunsin lievää, orastavaa päänsärkyä. Suu oli myös koko ajan tahmainen, eli tuolloin päivinä tapahtui tosi voimakasta kehon puhdistumista. Kävin kolmantena päivänä silti kyläilemässä ja oli ihana kohtaaminen, vaikka huomasinkin olevani vähän poissaoleva. Onneksi ystävien kesken aina ei tarvitsekaan olla parhaimmillaan Aivojen sumeusko lie aiheuttanut myös sen, että unohdin kännykkäni kyläpaikkaan. Universumi järkkäsi siis myös pienen kännykkäpaaston, kun en viitsinyt enkä jaksanut sitä enää samana päivänä lähteä hakemaan.

Eilen oli paaston neljäs päivä ja olo oli fyysisesti yhtä hutera kuin kolmantenakin päivänä. Paasto alkoi puhdistaa myös syvemmältä, sillä minua itketti lähes koko päivän. Ei sen kummempaa syytä, kuin että kaunis tai koskettava musiikki laukaisi itkun. Tai jonkun sankariteko tai omaan voimaan nouseminen, mikä vain. Todella herkässä olivat kyyneleet eilen. Illalla minulla oli myös tylsistynyt olo ja teki mieli syödä. Tämä oli selkeä ehdollistuma: on lauantai-ilta ja herkuttelun aika.

Tänä viidennen paastopäivän aamuna heräsin vähän pökkyräisen oloisena ja ärsyyntyneenä. Kuulostelin tuota olotilaa ja annoin ärtymyksen olla. Huomasin ärtymyksen alla lymyävän syyllisyyden. Syyllistin siinä itseäni monistakin mieleeni tulevista asioista, menneistä ja nykyhetkeen liittyvistä. Kuinka en siinä ja siinä tilanteessa ollut huomioinut poikiani tai kummipoikaani tarpeeksi. Ja miksen osaa sanoa näitä asioita ääneen. Ja kuulin myös äänen: meinaatko taas jättää hyvän tilaisuuden käyttämättä ja lipua takaisin siihen mitättömyyden tilaan, johon aina liu'ut, kun et uskalla edetä siten kuin haluaisit. Nakuttava ääni jatkoi, kunnes hyväksyin sen, mutta sanoin sille mielessäni: Parempaan en silloin pystynyt, parhaan tietämykseni mukaan olen toiminut ja annan itselleni anteeksi. Ja että ehkä nyt olen rohkeampi myös etenemään siihen suuntaan, johon haluan.

Nousin ja fiilistelin fyysisen kehoni oloa ja totesin sen todella hyväksi. Laitoin musiikit päälle ja aloin aamumehun tekoon. Hyvä, kirkas olo on jatkunut ja tuntuu siltä, että en ehkä halua lopettaakaan tähän viiteen päivään. Aika usein paastossahan menee niin, että sen lopettaa sitten, kun on paras olo. Mieli on kirkas ja keho tuntuu puhtaalta ja uudistuneelta. Katsotaan nyt, miltä huomenna tuntuu. Päivä kerrallaan.


Tähän mennessä huomaamiani fyysisen kehon muutoksia: paino tietysti putoaa paaston sivutuotteena muutaman kilon, mutta se ei ole se syy, miksi paastoan. Vatsa on taas rauhoittuneempi, vähän turhan pitkään vaivannut ientulehdus on poissa, myös lonkkasärky on poissa. Luulen, että siihen oli ehtinyt jo kehittyä tulehdus, sillä lantioni on vinossa eikä keho ole ollut siitä kohtaa ollut tasapainossa. Teen myös tiettyjä hengitys- ja kehoharjoituksia tämän virheasennon oikaisemiseksi. Jos en itse siinä onnistu, käyn hoidattamassa sen. Uskon kuitenkin, että kyseessä on pitkä prosessi, joka ei yhdellä hoitokäynnillä parane, vaan vaatii joka tapauksessa omaa panosta.


Tämä paasto alkoi minulla siis suunnittelematta ja tajusinkin, että tulipa todella otolliseen hetkeen tämä tarve puhdistautua, sillä se osui laskevan kuun viimeisiin päiviin, jolloin puhdistuminen on tehokkainta. Lisäksi tänään on uudenkuun päivä, jolloin on voimalliset energiat päästää irti jostain, mitä ei enää elämässään tarvitse ja toivottaa uusi tervetulleeksi. Sitä nyt sitten tässä jäänkin kuulostelemaan, mikä on seuraava askel, joka minun on otettava.


#paasto #vihermehut #puhdistuminen #kehonkuuntelu #omassavoimassa #kehotietää #sisäinenviisaus #tunnetaakoistavapautuminen #sinätiedät #itsesiparastuntija


45 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page