top of page

Sanojen voimasta


"Jätä yksi positiivinen sana jota kannan mukanani vuoden 2022, sana joka alkaa sun etunimen kirjaimella. Vain yksi sana. Kiitos"


Osallistuin Facebookissa tuollaiseen "leikkiin", sillä olin itsekin käynyt antamassa kavereilleni mukavia sanoja ja miten hyvältä tuntuikaan antaa kaverille jokin positiivinen sana, jota hän voi kantaa mukanaan koko vuoden. Kyse on minulta vain yhdestä sanasta, mutta kuinka paljon se voikaan merkitä jo yksittäin, saati sitten kun niitä saa monta. Kun sanalla on positiivinen värähde, sen vaikutus on melkoinen.


Kunpa me ymmärtäisimme enemmän siitä, miten käyttämiemme sanojen värähtely vaikuttaa niin meihin itseemme kuin myös muihin. Kaikki tässä universumissa on energiaa, joka värähtelee tietyllä taajuudella. Ja mitä matalampi värähtelytaajuus asialla tai sanalla on, sitä negatiivisemmin se vaikuttaa. Ja se pitää kohteensa myös matalissa energioissa eli tässä materian maailmassa, jota ohjaavat halut, pelot ja tarpeet. Kun olemme matalissa värähtelyissä, näemme maailman kovin kapeiden linssien läpi. Pyörimme huolien ja murheiden keskellä osaamatta tietä ulos, väljemmille vesille.


Sanojen voima on itse asiassa todella valtaisa. Olet ehkä törmännyt japanilaisen tohtori Masaru Emoton tekemiin testeihin, miten kauniit äänet tai positiiviset sanat vaikuttavat veteen. Miten erilaisia kristalleja niistä muodostuukaan riippuen, miten vettä on "kohdeltu".


Emoto on tehnyt kokeita myös riisillä, joista yhden lyhyen (1:20 min) linkkaan tähän:


https://www.youtube.com/watch?v=WWkGw-0sFhM.


Se kannattaa todellakin katsoa, jos tämä asia on uusi. Älä lue eteenpäin, jos haluat nähdä, mitä tapahtui, sillä kerron sen myös tässä. Testissä hän laittoi riisiä ja vettä kolmeen eri lasiastiaan. Näitä kutakin riisiastiaa hän sitten kohteli eri tavoin kuukauden ajan: yksi sai kiitosta, toiselle hän toisti päivittäin: "olet idiootti" ja kolmannen hän jätti kokonaan huomiotta. Kokeen lopuksi tulokset olivat toisaalta hämmästyttävät, toisaalta eivät yhtään, jos ymmärtää, että kaikki on energiaa ja että sanoilla on tietynlainen värähtelytaajuus ja että se vaikuttaa kohteeseensa tietyllä tavalla.


Kuukauden kuluttua riisi, jota oli kiitelty, alkoi fermentoitua ja tuoksua hyvältä (fermentoituminen on bakteerien tai hiivojen avulla tapahtuvaa solumassan kasvatusta ja myöhemmässä vaiheessa solumassan tuottaman entsyymin tuottamista). Idiootiksi haukuttu riisi puolestaan muuttui mustaksi. Mutta mitä tapahtui täysin huomiotta jätetylle riisille? Se alkoi mädäntyä.


Emoton näkemyksen mukaan meidän pitäisi ottaa tämä huomioon erityisesti lasten kanssa. Lapset tarvitsevat myönteistä huomiotamme ja kiitosta, jotta heistä kasvaa terveitä ja hyvinvoivia, itseään ja muita arvostavia aikuisia.


Tuollaisen riisitestin pystyy helposti tekemään itsekin. Youtubesta löytyy paljon videoita aiheesta.


Emoton näkemyksen mukaan meidän pitäisi ottaa tämä huomioon erityisesti lasten kanssa. Lapset tarvitsevat myönteistä huomiotamme ja kiitosta, jotta heistä kasvaa terveitä ja hyvinvoivia, itseään ja muita arvostavia aikuisia.


Kuten tiedämme, kovin harva meistä on lapsena saanut pelkkää kiitosta ja positiivista huomiota, mikä kuuluu tähän oppikouluun nimeltään Elämä. Meidän tehtävämme onkin oppia arvostamaan ja rakastamaan itse itseämme ja antamaan itse itsellemme rakkautta ja kiitosta. Ottaa itse vastuu omasta olostamme sen sijaan, että odotamme olomme parantumista ulkopuoleltamme. Kaikki löytyy sisältämme ja kun tämän oivallamme, emme edes ole muiden kiitosten ja huomion varassa. Voimme itse alkaa olla vanhempia sisäiselle lapsellemme. Vasta sitten voimme aidosti ja sydämestämme antaa sitä myös muille. Mutta koska emme ole kaikkivoipia, olemme täällä tässä ihmisyyden kokemuksessa myös toisiamme varten ja voimme olla kannustavia ystäviä ja läheisiä toisillemme, sillä sen mitä annamme, saamme takaisin.


Takaisin tuohon Facebook-sanaleikkiin. Millaisia sanoja sitten sain mukaani ensi vuodelle? Listaan ne tähän, sillä jo niiden lukeminen nostaa värähtelyjä (huomaatko?) ja haluan tallentaa ne arvokkaina lahjoina ystäviltäni tänne niitä hetkiä varten, jolloin olen pudonnut negatiivisuuteen ja ahdistuneisuuteen.


Hellyys, rakkaus, menestys, suvaitsevaisuus, armollisuus, tietoisuus, nauru, onni, piparkakku, maailmanrauha, siistii!, muutos, seesteisyys, totuudellinen, rauha, juuret, sielukkuus, toivo, kauneus, toivo, mielenrauha, mielihyvä, armollisuus, armo, joulu, tasapaino, armollinen, auttaja, elämänilo, musiikki, lempeys, auttavaisuus, toivo, jalomielisyys, tiedostaminen, kiitollisuus, valo, tasapaino, itsenäinen, sydämellisyys, rakkaus, kiitollisuus, mielenrauha, toimelias, hyvä, jaksaminen, manifestointi, tie, auto, rakkaus, armo, helppo, hyvyys, halaus, kiitos, aitous, maayhteys, uskollisuus, sydän.


Miten ihania sanoja kaikki! Näitä koetan nyt vaalia sydämessäni tulevan vuoden. Ja vaikka muutama sana toistui, kirjoitin ne kaikki tähän, sillä toisto vain vahvistaa.


Muistetaan sanojen voima puhuessamme itsellemme tai muille!


#sanojenvoima #sydämenviisaus #positiivisetsanat #riisitesti #masaruemoto #kiitollisuus #rakkaus #hyvyys #armo #hellyys #halaus #kiitos #lempeys #elämänilo


17 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page